Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ

0
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ

Η πολιτική ορθότητα, και η στανική επιβολή της στην διατύπωση του δημόσιου λόγου, δεν εξυπηρετεί αυτό που –θεωρητικά- προορίζεται να θεραπεύσει. Δεν εξασφαλίζει την ευγένεια των προθέσεων ούτε την αβρότητα των συμπεριφορών. Δεν προάγει τον πολιτισμένο διάλογο που εξελίσσεται χωρίς να ενοχλεί, να προσβάλλει, να θίγει και να υποτιμά τους συνομιλούντες.

Και τούτο, διότι η πολιτική ορθότητα είναι εφεύρημα, διανοητικό κατασκεύασμα με συγκεκριμένη ιδεολογική αφετηρία και στόχευση. Δεν προέκυψε με φυσική διαδικασία ωρίμανσης των πολιτικών ηθών. Δεν αποτελεί προϊόν κοινωνικού αιτήματος. Δεν είναι φαινόμενο που συνοδεύει φιλοσοφικό ρεύμα.

Αντιθέτως.

Η πολιτική ορθότητα είναι το εργαλείο για την βίαιη επιβολή του δικαιωματισμού, το προκάλυμμα για την κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης, το πρόσχημα για την ποινικοποίηση της ελευθερίας της σκέψης, το όχημα για την εμπέδωση της άψυχης, άνευρης, αφυδατωμένης και ξύλινης γλώσσας του Μεγάλου Αδελφού.

Η πολιτική ορθότητα χρησιμοποιείται για την χειραγώγηση των μαζών, για να εκλείψουν οι φωνές που επιμένουν να συνομιλούν με την Αλήθεια. Να εκλείψει το πηγαίο, το αυθόρμητο, το υγιές και το ανυπόκριτο.

Η πολιτική ορθότητα στρεβλώνει τον Ορθό Λόγο. Ως θεωρία και ως πρακτική παραπέμπει σε ακραίο φονταμενταλισμό, μεσαιωνικό σκοταδισμό και σκληρό ολοκληρωτισμό.

Η πολιτική ορθότητα δεν είναι η επιλογή των ελεύθερα σκεπτόμενων Ελλήνων.

 

 

Ανώνυμος Έλλην